Højresvingsulykker et stadigt stigende problem
Nyt system skal forebygge højresvingsulykker

Ulykker med højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister har i de fleste tilfælde meget fatale konsekvenser for især cyklisten, som er en meget sårbar trafikant. I en fjerdedel af tilfældene har ulykkerne en dødelig udgang.*

LED-Mark ITS har udviklet et system, som advarer bilisten imod cyklister ved højresving i vejkryds. Systemet er uafhængigt, idet der ikke skal installeres en enhed på cyklen eller i bilen.

På kørebanen i vejkryds integreres LED-Guides, som aktiveres ved hjælp af en sensor, når en cyklist nærmer sig. LED-Guides begynder at blinke og advarer på den måde bilisten i god tid.

Systemet består af en kombination af I-Module og LED-Guides.

* Kilde Vejdirektoratet

Ulykker med højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister har i de fleste tilfælde meget fatale konsekvenser for især cyklisten, som er en meget sårbar trafikant. I en fjerdedel af tilfældene har ulykkerne en dødelig udgang.* LED-Mark ITS har udviklet et system, som advarer bilisten imod cyklister ved højresving i vejkryds. Systemet er uafhængigt, idet der ikke skal installeres en enhed på cyklen eller i bilen. På kørebanen i vejkryds integreres LED-Guides, som aktiveres ved hjælp af en sensor, når en cyklist nærmer sig. LED-Guides begynder at blinke og advarer på den måde bilisten i god tid. Systemet består af en kombination af I-Module og LED-Guides.