Større sikkerhed for krydsende fodgængere
Orange solcellebrikker integreres i de hvide ``zebrastriber``

Mindst 73% af personskadeuheldene og dødsulykkerne sker når en fodgænger er i færd med at krydse kørebaner, cykelstier eller i kryds.

Alle ved, at et fodgængerfelt eller en fodgængerovergang markerer en overgang på vejen, hvor bilerne og anden trafik skal holde tilbage for eventuelle fodgængere, der ønsker at kommer over vejen.

Fodgængerfeltet kan så markeres overfor bilisterne ved hjælp af et blåt skilt – visse steder suppleres med gule lamper.

Disse forholdsregler er kendt i gadebilledet, derfor sker det ofte at en bilist overser en fodgænger.

LED-Mark ITS har udviklet et system, som gør det mere sikkert både for den krydsende fodgænger og bilisten. Orange solcellebrikker integreres i de hvide “zebrastriber” i fodgængerfeltet, som kun aktiveres, når nogen krydser feltet. På den måde advares bilisten kun i det øjeblik, der er en fodgænger.

Kan styres fra et lyssignal i forbindelse med et kryds.

Systemet består af en kombination af I-Module og LED-Guides.

Tegning

Mindst 73% af personskadeuheldene og dødsulykkerne sker når en fodgænger er i færd med at krydse kørebaner, cykelstier eller i kryds. Alle ved, at et fodgængerfelt eller en fodgængerovergang markerer en overgang på vejen, hvor bilerne og anden trafik skal holde tilbage for eventuelle fodgængere, der ønsker at kommer over vejen. Fodgængerfeltet kan så markeres overfor bilisterne ved hjælp af et blåt skilt – visse steder suppleres med gule lamper. Disse forholdsregler er kendt i gadebilledet, derfor sker det ofte at en bilist overser en fodgænger. LED-Mark ITS har udviklet et system, som gør det mere sikkert både for den krydsende fodgænger og bilisten. Orange solcellebrikker integreres i de hvide “zebrastriber” i fodgængerfeltet, som kun aktiveres, når nogen krydser feltet. På den måde advares bilisten kun i det øjeblik, der er en fodgænger. Kan styres fra et lyssignal i forbindelse med et kryds. Systemet består af en kombination af I-Module og LED-Guides.